Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Atlétika

Egészen kisgyermek korom óta atletizáltam. Az általános iskolában csak többpróba versenyek és futóversenyek voltak.

Amikor középiskolás lettem már lehetett szakosodni. Fő profilom a rövidtávfutás (100, 200, 400 m) és a távolugrás volt, de szívesen elindultam magasugrás versenyszámban is. Ezen kívül nagyon szerettem az utcai futóversenyeket és a mezei terepfutó versenyeket. Mezei futóversenyeken gyakran értem el dobogós helyezést, illetve pályaversenyeken 100 m-es, 400 m-es és a 4x100, 4x400-as váltóban szintén, távolugrásban pedig éveken keresztül megyei bajnok voltam. Országos versenyen nem sokszor indultam, és ott egyszer sem sikerült dobogóra állnom, de többször is bejutottam az első 6-ba (a döntőbe).

Főiskolai éveim alatt tovább folytattam az atlikát és egészen 24 éves koromig versenyeztem: rövidtávfutásban, váltóban, távolugrásban és az utolsó két évben még hétpróbában is. Minden percét élveztem az edzéseknek, a felkészüléseknel, a versenyeknek! Ez a sport hihetetlenül nagy fegyelemre és alázatra tanított.

A főiskola végére időközben elvégeztem az atlétika edzői képzést is a TF-en és 3 lépcsőben az atlétika bírói képzést (első osztályú bírói minősítésig). Mindkét pozícióban dolgoztam is utána.

A főiskola vége felé két új sportág iránt kezdtem komolyan érdeklődni: az aerobic és a fitness. Ez lett a főiskola után a jövőm.

 

Menüpontok

Gyermekkor

Cikkek: 0